Smaki Nati

Smaki Nati

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Penne ze szpinakiem i kurczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu potrawa. Polecam zwłaszcza miłośnikom szpinaku. Można również przygotować bez mięsa.

Penne ze szpinakiem i kurczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne ze szpinakiem i kurczakiem

 

  • makaron penne
  • opakowanie szpinaku mrożonego
  • 1 pojedyncza pierś z kurczaka
  • 1 średnia cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do kurczaka

Sposób przygotowania:

Penne ze szpinakiem i kurczakiem
Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w niewielką kostkę. Przyprawić przyprawą do kurczaka i chociaż na pół godziny odstawić w chłodne miejsce. Do garnuszka wlać olej. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Wrzucić szpinak i powoli dusić, aż się nie rozpuści. Kiedy się rozmrozi doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kurczaka, a następnie wymieszać go ze szpinakiem. Ewentualnie doprawić. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wyłożyć na talerz porcje makaronu i ułożyć na nim szpinak z kurczakiem.
Penne ze szpinakiem i kurczakiem
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę
Penne ze szpinakiem i kurczakiem
Do zeszklonej cebuli wrzucić szpinak i rozmrozić na małym ogniu
Penne ze szpinakiem i kurczakiem
Szpinak połączyć z usmażonym kurczakiem.
Penne ze szpinakiem i kurczakiem
Makaron ugotować i wyłożyć płasko na talerzu