kalia

kalia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Perliczka pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyśmienity smak mięsa, prościutko i smacznie :)

Perliczka pieczona

Składniki:

Perliczka pieczona

 

  • 1 tuszka Perliczki
  • 2 średnie cebule
  • olej
  • sól, curry

Sposób przygotowania:

Perliczka pieczona
Tuszkę perliczki podzielić na części ( pierś, skrzydła, nogi). Umyć, każdą cześć natrzeć solą. Opiec na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Dodać poszatkowaną w grubszą kostkę / pióra cebulę do mięsa i 2 szczypty curry. Dusić pod przykryciem do miękkości około 1 godziny. W czasie duszenia podlewać części mięsa odrobiną wody aby się nie przypaliło. Podawać z modrą kapustą i ziemniaczkami lub kluskami śląskimi. SMACZNEGO!