KUKa

KUKa

Kucharz
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

PESTO domowe, pyszne i zdrowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Cudownie zielone pesto warto mieć w swojej lodówce. Z makaronem - na obiad, z pieczywem - na kolację, o ile nie wyjecie od razu wszystkiego prosto ze słoiczka. Trudno się powstrzymać.

PESTO domowe, pyszne i zdrowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

PESTO domowe, pyszne i zdrowe

 

 

Sposób przygotowania:

PESTO domowe, pyszne i zdrowe
Szpinak rozmrażamy w rondelku, na małym ogniu, często mieszając. Kiedy będzie już miękki, pozostawiamy do wystygnięcia, a następnie odciskamy z nadmiaru soku. Wszystkie składniki umieszczamy w misie blendera i miksujemy aż uzyskamy piękne, zielone pesto. GOTOWE! Pesto przechowujemy w lodówce, w zamkniętym słoiczku przez parę dni. Dodajemy do zup - kremów, makaronów, sałatek.
PESTO domowe, pyszne i zdrowe
takie proste, a jakie pyszne...
PESTO domowe, pyszne i zdrowe
z makaronem...
PESTO domowe, pyszne i zdrowe
z pieczywem...

Tagi:

szpinak