Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Pesto z rukoli i migdałów

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pesto możemy podać z makaronem, ale także udekorować nim jasne kremowe zupy

Pesto z rukoli i migdałów Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pesto z rukoli i migdałów

 

Sposób przygotowania:

Pesto z rukoli i migdałów
Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy olej, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy. Doprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z makaronem lub używamy do dekoracji jasnych kremowych warzywnych zup.
Pesto z rukoli i migdałów
Rukolę przebieramy, dokładnie płuczemy, osączamy z nadmiaru wody. Płatki migdałów prażymy na rumiano na rozgrzanej patelni. Do rukoli wlewamy olej, dokładnie rozdrabniamy blenderem. Wsypujemy płatki migdałów i znowu miksujemy.

Tagi:

rukola