Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Pianka kakaowa z orzechami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Deser kakaowy z orzechami jest bardzo smaczny i lekki. Zamiast kakao można dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę.

Pianka kakaowa z orzechami

Składniki:

Pianka kakaowa z orzechami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pianka kakaowa z orzechami
Żółtka z cukrem ubić utrzeć do białości. Mąkę ziemniaczaną i kakao wymieszać z kilkoma łyżkami śmietanki. Resztę śmietanki wlać do rondla, dodać przekrojoną wzdłuż laskę wanilii, zagotować. Wlać śmietankę z mąką i kakao, mieszając zagotować. Gorący sos bardzo powoli wlewać do ubitych żółtek, ciągle ucierając. Następnie wymieszać z posiekanymi orzechami, przełożyć do pucharków, ostudzić. Podawać jako dodatek do deserów.