steterycz

steterycz

Szef Kuchni
[Przepisów: 39]

Piankowe lizaki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Piankowe lizaki w białej i mlecznej czekoladzie. Idealne do zrobienia z dziećmi - świetna zabawa i nauka przyrządzania .

Piankowe lizaki

Składniki:

Piankowe lizaki

 

  • 1 opakowanie pianek marshmallow
  • 1/2 tabliczki białej czekolady
  • 1/2 tabliczki mlecznej czekolady
  • Patyczki do lizaków
  • Dekoracje:
  • posypka kolorowa
  • bakalie np. orzechy, rodzynki
  • pokruszone płatki śniadaniowe

Sposób przygotowania:

Piankowe lizaki
Przygotowujemy dwie miseczki, łamiemy czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Końcówki patyczków do lizaków zanurzamy w czekoladzie i nabijamy na pianki - pozostawiamy do zastygnięcia. Dzięki temu pianki nie spadną z patyczków.

Po tej czynności zanurzamy pianki w czekoladzie i dekorujemy.

Posypujemy kolorową posypką, czekoladą, lub bakaliami np. orzechami. Pozostawiamy do zastygnięcia.