BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 214]

Piecuszek z orzechami włoskimi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciasto jest aromatyczne , lekkie i puszyste . Możemy go posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą .

Piecuszek z orzechami włoskimi Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Piecuszek z orzechami włoskimi

 

Sposób przygotowania:

Piecuszek z orzechami włoskimi
Ucieramy margarynę z cukrem na puszystą masę . Ucierając dodajemy po jednym , całym jajku .Przesiewamy mąkę pszenną razem z mąką ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia , dodajemy po łyżce do masy . Wszystko ucieramy . Wlewamy olej , ocet oraz aromat wanilinowy lub inny . orzechy obieramy ze skorupek , kroimy na małe kawałki , wsypujemy do ciasta . Rozgrzewamy piekarnik do 180-190 C .Ciasto wlewamy do prostokątnej , dużej formy , wkładamy do piekarnika i pieczemy okolo 40 minut . Po upieczeniu studzimy , posypujemy cukrem pudrem .Smacznego!
Piecuszek z orzechami włoskimi
Ucieramy w makutrze margarynę z cukrem .
Piecuszek z orzechami włoskimi
Wbijamy po jednym ,całym jajku , ucieramy .
Piecuszek z orzechami włoskimi
Razem przesiewamy obie mąki i proszek do pieczenia .
Piecuszek z orzechami włoskimi
Wsypujemy obrane , pokrojone orzechy włoskie .