agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Pieczarki faszerowane 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne pieczarki zapiekane , nadziewane

Pieczarki faszerowane  3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarki faszerowane 3

 

  • pieczarki duże i świeże 10 sztuk
  • cebula duża 1 sztuka lub 2 małe
  • olej do smażenia 4 łyżki
  • ser żółty 20 dkg

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane 3
Przygotować niezbędne składniki na danie z pieczarek, następnie wszystkie pieczarki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć je i odciąć trzonki, wydrążyć środki, następnie pokroić drobno trzonki i resztę wydrążonych pieczarek i podsmażyć na gorącym tłuszczu z pokrojoną w kostkę cebulką. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych otworkach i połowę sera i całość wymieszać, zdjąć z ognia i napełniać środki wydrążonych pieczarek, na wierzch posypać startym żółtym serem. Zapiekać w gorącym piekarniku w temp 180 stopni C przez 15-20 minut, serwować bezpośrednio po upieczeniu.
Pieczarki faszerowane  3
wydrążam środki pieczarek i wykrawam trzonki
Pieczarki faszerowane  3
podsmażam na tłuszczu cebulę z drobno pokrojonymi trzonkami
Pieczarki faszerowane  3
następnie dodać starty żółty ser na grubych oczkach
Pieczarki faszerowane  3
wkładam do środka farsz a na sam koniec starty ser