teresa_rm

teresa_rm

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 143]

pieczarki faszerowane gotowanym jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

błyskawicznie znikają ze stołu

pieczarki faszerowane gotowanym jajkiem

Składniki:

pieczarki faszerowane gotowanym jajkiem

 

  • 6 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • kilka gałązek szczypiorku
  • 1 czubata łyżka majonezu
  • sól,pieprz
  • oliwa z oliwek
  • 15 dag sera żółtego

Sposób przygotowania:

pieczarki faszerowane gotowanym jajkiem
Pieczarki umyć,delikatnie oderwać korzonki i wydrążyć kapelusze.Te pozostałości z kapeluszy i ogonki drobno pokroić i podsmażyć wraz z pokrojoną drobno cebulą na oliwie z oliwek. Jajka ugotować na twardo,po ostudzeniu i obraniu drobno posiekać.Szczypiorek drobno pokroić.Jajka,pieczarki i cebulę oraz szczypiorek wrzucić do miski,dodać majonez-dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Masą napełnić kapelusze pieczarek i posypać startym serem.Zapiekać około 20 min w tem. 180*C. Podawać z bagietką.