PaniMISIOWA

PaniMISIOWA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Pieczarki faszerowane szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dzisiaj postanowiłam, że do obiadu ziemniaków nie będzie! I tak oto powstały pieczarki faszerowane szpinakiem :-)

Pieczarki faszerowane szpinakiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki faszerowane szpinakiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane szpinakiem
Na maśle podsmażamy szpinak. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Dodajemy śmietankę oraz serki i razem dusimy do czasu, aż serki się rozpuszczą. Na patelni podsmażamy kapelusze pieczarek, doprawione do smaku solą i pieprzem. Następnie kapelusze przekładamy do naczynia żaroodpornego, nadziewamy sosem szpinakowym i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia i zarumienienia żółtego sera.
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Etap 1 Najpierw przygotowujemy szpinak w sosie
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Etap 2 Kapelusze podsmażamy na oleju rzepakowym
Pieczarki faszerowane szpinakiem
Etap 3 Pieczarki tuż przed włożeniem do piekarnika