lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Pieczarki faszerowane szpinakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczarki faszerowane szpinakiem

Pieczarki faszerowane szpinakiem.

Składniki:

Pieczarki faszerowane szpinakiem.

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki faszerowane szpinakiem.
Pieczarki obierz kapelusze skrop sokiem z cytryny,nóżki nie będą potrzebne.Cebulę posiekaj,podsmaż na maśle,dodaj do niej blanszowany szpinak i pokrojony na talarki por.Duś wszystko razem do miękkości,dopraw ząbkiem czosnku,solą,pieprzem i startą gałką muszkatołową.Na sam koniec dodaj posiekany szczypiorek.Kapelusze pieczarek nadziej farszem ułóż w formie do pieczenia i zapiecz przez około 20 minut.