joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Pieczarki 'na później'

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Gdy kupimy zbyt dużo pieczarek...

Pieczarki 'na później'

Składniki:

Pieczarki 'na później'

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki 'na później'
Pieczarki dokładnie myjemy i obieramy (ilość pieczarek jest zależna od tego ile po prostu nam ich zostało;)). Nie kroimy ich. Tak przygotowane pieczarki przekładamy do garnka i zalewamy wodą (tak, aby woda całkowicie pokryła grzyby). Solimy. Grzyby gotujemy al dente. Do starannie umytych i wyparzonych słoików wkładamy porcję pieczarek i zalewamy je wodą w której się gotowały. Słoiki szczelnie zakręcamy i ustawiamy do góry dnem. Przykrywamy ściereczką. Po około 2 godzinach słoiczki z pieczarkami przechowujemy w lodówce. Tak przygotowane grzyby idealnie nadają się do przygotowania bardzo wielu potraw : ) Smacznego :_)