BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 697]

Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubimy pieczarki, piwiec postanowiłam zaskoczyć moich domowników pieczarkami nadzianymi smakowitą fasolką szparagową z jakiem. Zaskoczenie domowników było ogromne , a pieczarki bardzo smaczne.

Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Pieczarki obrać, oczyścić, odciąć nóżki. Kapelusze odłożyć na bok, natomiast nóżki pokroić w kostkę następnie włożyć na rozgrzany tłuszcz i lekko podsmażyć.

Fasolkę obrać, odkroić końcówki pokroić na mniejsze kawałki i obgotować 3 -5 minut, odsączyć z wody i włożyć do podsmażonych pieczarek ponownie razem podsmażać około 10 minut.

Pod koniec smażenia dodać rozbełtane jaka, doprawić pieprzem i solą do smaku, mieszając do ścięcia się jajek.

Farszem napełnić kapelusze pieczarek, napełnione kapelusze układać w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, każdy posypać startym żółtym serem.

Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 - 180 stopni i zapiekać około 20 minut.
Pieczarki nadziewane fasolką szparagową z jajkiem
Pieczarki po usmażeniu w przekroju gotowe do podania