marlena1114

marlena1114

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 335]

Pieczarki po grecku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Serdecznie zapraszam do przyrządzenia pieczarek

Pieczarki po grecku

Składniki:

Pieczarki po grecku

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki po grecku
Grzyby należy umyć, osaczyć. Oliwę rozgrzać na dużej patelni, usmażyć na niej grzyby przez około 10-15 minut. Następnie cebule i czosnek obrać. Cebulę grubo pokroić, czosnek posiekać. Oliwki, czosnek i cebulę dodać do grzybów po 8 minutach smażenia. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Natkę pietruszki umyć, osączy następnie drobno posiekać. Ser pokruszyć. Gotowe danie posypać pieczarkami i serem , podawać z bagietką.
Smacznego ; )