Strona główna Pieczarki smażone

Pieczarki smażone

Grzyby « poprzedni | następny »
Leo - Przepis na: Pieczarki smażone offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
Pieczarki smażone
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą.


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki smażone - SKŁADNIKI:

Pieczarki smażone - PRZYGOTOWANIE:

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą. Pieczarki smażymy bez tłuszczu aż woda z nich wyparuje, po ok 5-10 min. dodajemy oliwę, czosnek z solą, mieszamy i smażymy doprawiając przyprawami. Świetne jako dodatek do dań.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki smażone (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2009-07-05 19:55
a dlaczego wywalamy trzonki?
Skomentuj
Oceń:
0
Jolanta27

Jolanta27
offline

2009-07-08 08:50
Też robię podobne i wszyscy je bardzo lubią, ale zgadzam się z Pyzą co do wywalania trzonków - zawsze mogą przydać się np. do żurku. Ale reszta super. 5 -teczka
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Drożdżowe bułeczki z maślakami Pierś zapiekana pod beszamelem z leśnymi grzybami Grzyby w śmietanie
Karkówka w sosie grzybowym Kotleciki z pieczarkami i wędliną Sos grzybowy - kurkowy
Gołąbki pieczone w pomidorach Gulasz wieprzowy z leśnymi grzybami Sos pieczarkowy na masełku
Kapusta na ciepło z pieczarkami Sól morska grzybowa Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane