Strona główna Pieczarki smażone

Pieczarki smażone

Grzyby « poprzedni | następny »
Leo - Przepis na: Pieczarki smażone offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
Pieczarki smażone
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą.


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki smażone - SKŁADNIKI:

Pieczarki smażone - PRZYGOTOWANIE:

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą. Pieczarki smażymy bez tłuszczu aż woda z nich wyparuje, po ok 5-10 min. dodajemy oliwę, czosnek z solą, mieszamy i smażymy doprawiając przyprawami. Świetne jako dodatek do dań.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki smażone (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2009-07-05 19:55
a dlaczego wywalamy trzonki?
Skomentuj
Oceń:
0
Jolanta27

Jolanta27
offline

2009-07-08 08:50
Też robię podobne i wszyscy je bardzo lubią, ale zgadzam się z Pyzą co do wywalania trzonków - zawsze mogą przydać się np. do żurku. Ale reszta super. 5 -teczka
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Naleśniki z pieczarkami i kremowym sosem Jesienna zapiekanka ziemniaczano-grzybowa Kartoflanka z leśnymi grzybkami
Tarta z kurkami i cebulą Pierogi z kapustą, grzybami i golonką Rolowany boczek z grzybami leśnymi
Kapusta z grzybami i majerankiem Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą Omlet ze smardzami
Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Pierogi z zielonawymi gołąbkami Jajecznica z kanią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane