Strona główna Pieczarki smażone

Pieczarki smażone

Grzyby « poprzedni | następny »
Leo - Przepis na: Pieczarki smażone offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
Pieczarki smażone
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą.


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki smażone - SKŁADNIKI:

Pieczarki smażone - PRZYGOTOWANIE:

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą. Pieczarki smażymy bez tłuszczu aż woda z nich wyparuje, po ok 5-10 min. dodajemy oliwę, czosnek z solą, mieszamy i smażymy doprawiając przyprawami. Świetne jako dodatek do dań.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki smażone (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2009-07-05 19:55
a dlaczego wywalamy trzonki?
Skomentuj
Oceń:
0
Jolanta27

Jolanta27
offline

2009-07-08 08:50
Też robię podobne i wszyscy je bardzo lubią, ale zgadzam się z Pyzą co do wywalania trzonków - zawsze mogą przydać się np. do żurku. Ale reszta super. 5 -teczka
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Rydze smażone  na maśle Drożdżowiec z pieczarkami Grillowany schab z duszonymi maślakami
Marynowane maślaki Makaron z sosem ze świeżych podgrzybków Sakiewki z suszonymi jabłkami i leśnymi grzybami
Zapiekane pomidory z kurką i zacierkami Risotto z podgrzybkami Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką
Babeczki gryczane z grzybami (krok po kroku) Pulpeciki w leśnym sosie Filet z prawdziwkach

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane