Strona główna Pieczarki smażone

Pieczarki smażone

« poprzedni | następny »
Leo - Przepis na: Pieczarki smażone offline

Szef Kuchni
Przepisy: 92
Pieczarki smażone
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą.


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki smażone - SKŁADNIKI:

Pieczarki smażone - PRZYGOTOWANIE:

Czyścimy pieczarki, myjemy i osuszamy. Trzonki wywalamy. Obieramy 1 czosnek i zgniatamy razem ze solą. Pieczarki smażymy bez tłuszczu aż woda z nich wyparuje, po ok 5-10 min. dodajemy oliwę, czosnek z solą, mieszamy i smażymy doprawiając przyprawami. Świetne jako dodatek do dań.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki smażone (strona 1 z 1)  
Pyza

Pyza
offline

2009-07-05 19:55
a dlaczego wywalamy trzonki?
Skomentuj
Oceń:
0
Jolanta27

Jolanta27
offline

2009-07-08 08:50
Też robię podobne i wszyscy je bardzo lubią, ale zgadzam się z Pyzą co do wywalania trzonków - zawsze mogą przydać się np. do żurku. Ale reszta super. 5 -teczka
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Grzyby
Pierogi z kaszanką i leśnymi grzybami Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Krążki cukiniowe z grzybami leśnymi
Jesienna zapiekanka makaronowa Zapiekana kasza gryczana Szybki omlet z kurkami
Krem z kurek z grzankami Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Krokiety z grzybami, kaszą i marchewką
Kotleciki jaglane z pieczarkami Marynowane grzybki Podgrzybek marynowany z cebulką i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane