Agiatis

Agiatis

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 232]

Pieczarki w cieście 6

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Puszyste ciasto a w nim zatopione pieczarki.

Pieczarki w cieście 6 Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczarki w cieście 6

 

  • pieczarki - 200 gram
  • jajka - 4 sztuki
  • maka - 2 łyżki
  • sól - 1/2 łyżeczki
  • pieprz - 1/2 łyżeczki
  • olej - 3-4 łyżki

Sposób przygotowania:

Pieczarki w cieście 6
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w plasterki. Jajka wbijamy do miski - ubijamy przez 3 minuty mikserem, dodajemy sól, pieprz i mąkę delikatnie mieszamy i na koniec dodajemy do ciasta pokrojone wcześniej pieczarki. Rozgrzewamy tłuszcz na patelni, smażymy placki na wolnym ogniu po 3 minuty z każdej strony - najlepiej jeśli brzegi są rumiane a środek lekko podpieczony - jak dla mnie idealne ! *pieczarki oczyściłam miękką szczoteczką - nie "obierałam" ich. Jeśli są ciemne wtedy najlepiej je obrać, a jeśli są świeże moim zdaniem nie ma takiej potrzeby.
Pieczarki w cieście 6
Etap 1