Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Pieczarki w panierce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

takie pieczarki często robię na kolację. Można je podawać z surówką z kapusty lub z chlebem. Polecam szybka i smaczna kolacja.

Pieczarki w panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczarki w panierce

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki w panierce
Główki odciąć od nóżek, umyć i osuszyć. Jajka wybić na głęboki talerz, doprawić solą i pieprzem. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Główki pieczarek namoczyć z obu stron dokładnie w jajku a następnie w bułce. Na patelni rozgrzać olej i układać obtoczone pieczarki. Smażyć tak jak schabowe. Doskonałe na kolację, dobrze smakują z chlebem.
Pieczarki w panierce
Umyte pieczarki namoczone w jaju, przed bułką tartą.
Pieczarki w panierce
Pieczarki umoczone w jajku i obsypane bułką tarta.