Strona główna Pieczarki w sosie śmietanowym

Pieczarki w sosie śmietanowym

Sosy, Pieczarki « poprzedni | następny »
gosia p. - Przepis na: Pieczarki w sosie śmietanowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 578
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pieczarki w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pieczarki obieramy............


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

Pieczarki w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Obrane pieczarki przekładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Ugotowane odcedzamy. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni lub garnku, dodajemy pieczarki i podlewamy je bulionem grzybowym rozpuszczonym w szklance gorącej wody. Pieczarki smażymy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Śmietankę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i wlewamy do pieczarek. Całość zagotowujemy mieszając. Jeżeli trzeba przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki sos podaję z ziemniakami lub do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie śmietanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku
Sos śmietanowo-serowy z mięsem mielonym Grzyby duszone w śmietanie Bardzo pikantny sos pomidorowy

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane