Strona główna Pieczarki w sosie śmietanowym

Pieczarki w sosie śmietanowym

Sosy, Pieczarki « poprzedni | następny »
gosia p. - Przepis na: Pieczarki w sosie śmietanowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 584
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pieczarki w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pieczarki obieramy............


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

Pieczarki w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Obrane pieczarki przekładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Ugotowane odcedzamy. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni lub garnku, dodajemy pieczarki i podlewamy je bulionem grzybowym rozpuszczonym w szklance gorącej wody. Pieczarki smażymy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Śmietankę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i wlewamy do pieczarek. Całość zagotowujemy mieszając. Jeżeli trzeba przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki sos podaję z ziemniakami lub do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie śmietanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar
Klasyczny sos borowikowy Indyjski sos do potraw Sos pigwowy do mięsa
Staropolski sos tatarski Sos wybitnie serowy Sos grzybowy - kurkowy
Szybki keczup domowy z pomidorów malinowych Konfitura z czerwonej cebuli Sos pieczarkowy na masełku

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane