Strona główna Pieczarki w sosie śmietanowym

Pieczarki w sosie śmietanowym

Sosy, Pieczarki « poprzedni | następny »
gosia p. - Przepis na: Pieczarki w sosie śmietanowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 598
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pieczarki w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pieczarki obieramy............


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

Pieczarki w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Obrane pieczarki przekładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Ugotowane odcedzamy. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni lub garnku, dodajemy pieczarki i podlewamy je bulionem grzybowym rozpuszczonym w szklance gorącej wody. Pieczarki smażymy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Śmietankę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i wlewamy do pieczarek. Całość zagotowujemy mieszając. Jeżeli trzeba przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki sos podaję z ziemniakami lub do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie śmietanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane