Strona główna Pieczarki w sosie śmietanowym

Pieczarki w sosie śmietanowym

Sosy, Pieczarki « poprzedni | następny »
gosia p. - Przepis na: Pieczarki w sosie śmietanowym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 533
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Pieczarki w sosie śmietanowym
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pieczarki obieramy............


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie śmietanowym - SKŁADNIKI:

  • 1 kg pieczarek
  • 200 ml śmietanki 18 %
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka margaryny
  • 2 łyżki mąki

Pieczarki w sosie śmietanowym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki obieramy, a następnie kroimy w plasterki. Obrane pieczarki przekładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Ugotowane odcedzamy. Margarynę roztapiamy w głębszej patelni lub garnku, dodajemy pieczarki i podlewamy je bulionem grzybowym rozpuszczonym w szklance gorącej wody. Pieczarki smażymy ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Śmietankę rozrabiamy z dwoma łyżkami mąki i wlewamy do pieczarek. Całość zagotowujemy mieszając. Jeżeli trzeba przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Taki sos podaję z ziemniakami lub do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie śmietanowym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos ze świeżych pomidorów Sos z jogurtu naturalnego Pyszny sosik grzybowy
Kremowy sos ze świeżych pomidorów Kremowo - pikantny sos paprykowy Kremowy sos pomidorowy
Sos pomidorowy do pizzy Sos pomidorowo - paprykowy Ekspresowy sos czosnkowy
Sos serowo - porowy Sos serowy z szynką i pieczarkami Lekki ziołowy sos do sałatki

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane