Strona główna Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki « poprzedni | następny »
beatkaa153 - Przepis na: Pieczarki w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 544
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczarki w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczarki w sosie własnym


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pieczarki 2 kg
  • ocet 3/4 szklanki
  • cukier ok 3/4 szklanki
  • sól 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • przyprawy wg uznania

Pieczarki w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki dokładnie umyłam i włożyłam je do garnka. Następnie dodałam ocet. Po czym dołożyłam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Całość postawiłam na wolnym ogniu do momentu powstania soku z pieczarek. Po czym wsypałam sól i cukier. Dokładnie wymieszałam. Następnie dodałam obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Wszystko gotowałam ok 10-15 minut. Gorące pieczarki razem z powstałym sosem nałożyłam do przygotowanych słoików i zakręciłam dekielkami. Odstawiłam do wystygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Placek po węgiersku Rustykalne ziemniaczki z pieczarkami Krem pieczarkowy
Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem Kotleciki z pieczarkami i wędliną Sos pieczarkowy na masełku
Kapusta na ciepło z pieczarkami Kasza jaglana z białą kiełbasą i pieczarkami Pieczarkowa z kalarepką i cieciorką
Kurczak z Marengo Sos serowy z szynką i pieczarkami Pierogi z pieczarkami i serem żółtym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane