Strona główna Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki « poprzedni | następny »
beatkaa153 - Przepis na: Pieczarki w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczarki w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczarki w sosie własnym


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pieczarki 2 kg
  • ocet 3/4 szklanki
  • cukier ok 3/4 szklanki
  • sól 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • przyprawy wg uznania

Pieczarki w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki dokładnie umyłam i włożyłam je do garnka. Następnie dodałam ocet. Po czym dołożyłam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Całość postawiłam na wolnym ogniu do momentu powstania soku z pieczarek. Po czym wsypałam sól i cukier. Dokładnie wymieszałam. Następnie dodałam obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Wszystko gotowałam ok 10-15 minut. Gorące pieczarki razem z powstałym sosem nałożyłam do przygotowanych słoików i zakręciłam dekielkami. Odstawiłam do wystygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami Leczo z zielonej papryki i pieczarek Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą
Spaghetti z dyni makaronowej z pieczarkami Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami Pizza Eli z kurczakiem
Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekana kasza gryczana
Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą Kotleciki jaglane z pieczarkami Zupa krem z pieczarek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane