Strona główna Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki « poprzedni | następny »
beatkaa153 - autor przepisu Pieczarki w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 544
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczarki w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczarki w sosie własnym


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pieczarki 2 kg
  • ocet 3/4 szklanki
  • cukier ok 3/4 szklanki
  • sól 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • przyprawy wg uznania

Pieczarki w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki dokładnie umyłam i włożyłam je do garnka. Następnie dodałam ocet. Po czym dołożyłam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Całość postawiłam na wolnym ogniu do momentu powstania soku z pieczarek. Po czym wsypałam sól i cukier. Dokładnie wymieszałam. Następnie dodałam obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Wszystko gotowałam ok 10-15 minut. Gorące pieczarki razem z powstałym sosem nałożyłam do przygotowanych słoików i zakręciłam dekielkami. Odstawiłam do wystygnięcia.



Komentarze do Pieczarki w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Pieczarki z ryżem i pietruszką Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Sałatka z grillowanych warzyw z serowymi kulkami
Wiosenny krem pieczarkowy z makaronem Krem pieczarkowy z tostem Zupa Eli z kapusty włoskiej z niespodzianką
Rolada Eli z żółtego sera Przepiórcze jaja na pieczarkach Szybka potrawka wg Megg
Uszka z pieczarkami Moje paszteciki z pieczarkami Pierś z kurczaka w warzywach i pieczarkach
Dziś moderatorami są
misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

1 2 3
 
 
 
Sonda
Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

 
 Kupując owoce i warzywa, zwracam uwagę na:

głosuj
 
Ostatnio komentowane