Strona główna Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki « poprzedni | następny »
beatkaa153

Srebrny Ekspert
Przepisy: 545
zdjęcia: 1 z 1
Pieczarki w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczarki w sosie własnym


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pieczarki 2 kg
  • ocet 3/4 szklanki
  • cukier ok 3/4 szklanki
  • sól 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • przyprawy wg uznania

Pieczarki w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki dokładnie umyłam i włożyłam je do garnka. Następnie dodałam ocet. Po czym dołożyłam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Całość postawiłam na wolnym ogniu do momentu powstania soku z pieczarek. Po czym wsypałam sól i cukier. Dokładnie wymieszałam. Następnie dodałam obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Wszystko gotowałam ok 10-15 minut. Gorące pieczarki razem z powstałym sosem nałożyłam do przygotowanych słoików i zakręciłam dekielkami. Odstawiłam do wystygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Pieczarki nadziewane wędzonym łososiem Zapiekanki z pieczarkami Parówki po angielsku
Sałatka z blanszowanymi pieczarkami Naleśniki z parówką, pieczarkami i serem Hot - dog w naleśniku
Pizza z pieczarkami  jajkiem i ogórkiem Pomidorowa pizza z pieczarkami Schabowy pod pierzynką
Pieczarkowa z szalotką i kiełkami Zupa marchewkowo-pieczarkowa Zupa pieczarkowo-serowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane