Strona główna Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki w sosie własnym

Pieczarki « poprzedni | następny »
beatkaa153 - Przepis na: Pieczarki w sosie własnym offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 543
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczarki w sosie własnym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pieczarki w sosie własnym


trudność: łatwe
czas:

Pieczarki w sosie własnym - SKŁADNIKI:

  • pieczarki 2 kg
  • ocet 3/4 szklanki
  • cukier ok 3/4 szklanki
  • sól 2 łyżki
  • cebula 2 sztuki
  • przyprawy wg uznania

Pieczarki w sosie własnym - PRZYGOTOWANIE:

Pieczarki dokładnie umyłam i włożyłam je do garnka. Następnie dodałam ocet. Po czym dołożyłam przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, pieprz. Całość postawiłam na wolnym ogniu do momentu powstania soku z pieczarek. Po czym wsypałam sól i cukier. Dokładnie wymieszałam. Następnie dodałam obraną i pokrojoną w krążki cebulę. Wszystko gotowałam ok 10-15 minut. Gorące pieczarki razem z powstałym sosem nałożyłam do przygotowanych słoików i zakręciłam dekielkami. Odstawiłam do wystygnięcia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczarki w sosie własnym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Pieczarki
Dyniowo- pieczarkowy kociołek z kiełbasą Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym Drobiowa rolada z ogórkiem i pieczarkami
Leczo z zielonej papryki i pieczarek Pióra z kiszoną kapustą, pieczarkami i kiełbasą Spaghetti z dyni makaronowej z pieczarkami
Ziemniaki podsmażane z kabaczkiem i pieczarkami Pizza Eli z kurczakiem Roladka schabowa w ryżowej skorupce z march.dipem
Gołąbki z mięsem i pieczarkami na parze Zapiekana kasza gryczana Krokiety z pieczarkami, oliwkami i mozzarellą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane