gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczarki z cebulką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Tak przygotowane pieczarki z cebulką lubimy z rodziną jako dodatek do kolacji. Polecam - są smaczne :)

Pieczarki z cebulką

Składniki:

Pieczarki z cebulką

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki z cebulką

ETAP 1:

Pieczarki z cebulką
Pieczarki oczyszczamy - obieramy, odcinając ogonki.

Pieczarki obieramy.

ETAP 2:

Pieczarki z cebulką
Drobno posiekaną cebulę podsmażamy na patelni.

Cebulę obieramy i drobno siekamy, podsmażamy na patelni (na oliwie) przez chwilę.

ETAP 3:

Pieczarki z cebulką
Do cebuli dodajemy pokrojone w plastry pieczarki.

Do podsmażonej cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Przyprawiamy solą oraz pieprzem i smażymy mieszając.

ETAP 4:

Pieczarki z cebulką
Na koniec do pieczarek i cebuli dodajemy kwaśną śmietanę.

Gdy będą miękkie dodajemy kwaśną śmietanę, mieszamy. Gotowe danie wykładamy na talerz.