gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym podaję z ziemniakami i surówką jako danie na obiad. Polecam.

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym

Składniki:

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym

 

  • 600 gram pieczarek
  • 1 łyżka masła roślinnego
  • 350 gram mięsa mielonego
  • sól
  • pieprz
  • 100-150 gram serka topionego
  • 1 opakowanie sosu pieczarkowego.

Sposób przygotowania:

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym

ETAP 1:

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym
Obrane i pokrojone pieczarki podsmażamy.

Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i podsmażamy przez chwilę.

ETAP 2:

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym
Podsmażone mięso mielone dodajemy do pieczarek.

Na osobnej patelni podsmażamy mięso mielone. Następnie dodajemy je do pieczarek i razem smażymy.

Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

ETAP 3:

Pieczarki z mięsem mielonym w sosie serowym
Do pieczarek i mięsa dodajemy serek topiony.

Gdy pieczarki i mięso będzie już dobre to dodajemy serek topiony. Mieszamy, aż się rozpuści.

Na koniec wlewamy sos pieczarkowy, przygotowany według przepisu na opakowaniu.

Podgrzewamy przez chwilę.