lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczarki z ryżem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pieczarki w bulionetce pieczeniowej smakowały wybornie

Pieczarki z ryżem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczarki z ryżem i warzywami

 

  • pieczarki 500 gram
  • bulionetka pieczeniowa 1 sztuka
  • groszek z marchewka i kukurydza 1 słoik z biedronki
  • śmietana 12% 200 gram
  • ryż 1 torebka
  • suszony koperek

Sposób przygotowania:

Pieczarki z ryżem i warzywami
Ryz ugotowałam odcedziłam i wkładałam do kubeczka formując na dwa talerze małe kubeczki . Pieczarki smażyłam na patelni dodałam wody i 1 bulionetke pieczeniową . Zrobiłam sosik dodałam śmietany 12% rozmieszałam i się zrobił bielszy trochę
Na patelnie ze słoika wyjęłam kukurydze marchew i groszek usmażyłam dodałam suszonej pietruszki wymieszałam .Dodałam śmietanę 12% 20 mili i potrzymałam z 5 minut . Podawałam z ryżem i pieczarkami .
Pieczarki z ryżem i warzywami
smażyłam na patelni z koperkiem i smietaną
Pieczarki z ryżem i warzywami
dodałąm suszony koperek do smietany i warzyw
Pieczarki z ryżem i warzywami
widać najlepiej co mamy na patelni same samkolyki