katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pieczarki zapiekane z farszem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pieczarki zapiekane z farszem który można by nazwać"to co pozostało". Wszystkim pieczarki bardzo smakowały.

Pieczarki zapiekane z farszem

Składniki:

Pieczarki zapiekane z farszem

 

  • pieczarki 10 szt
  • udko kurczaka ugotowane 1 szt duża
  • makaron nitki ugotowany 1 garść mała
  • marchew ugotowana 1 szt mała
  • papryka czerwona 1/4 szt
  • cebula posiekana 2 łyżki
  • natka pietruszki 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz
  • majonez

Sposób przygotowania:

Pieczarki zapiekane z farszem
Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki i drobno je kroimy. Mięso oddzielamy od kości i też drobno kroimy. . Natkę opłukujemy i siekamy.

Marchew i paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Wszystkie składniki na farsz łączymy, doprawiamy do smaku i przygotowanym farszem napełniamy pieczarki.

Zasmarowujemy lekko majonezem.

Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy w nim pieczarki. Zapiekać ok 40 min w 180 stopniach.