mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Pieczarkowa

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 7

Pyszna zupa na szybko. Pół godziny i gotowe

Pieczarkowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa
Pieczarki czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki. Zalewamy litrą wody, dodajemy kostkę rosołową i gotujemy, aż grzyby będą miękkie.W tym czasie smażymy pokrojoną w kostke cebulę na złoto. Śmietanę rozkłócamy z mąką, dodajemy odrobinę wrzącej zupy i zabielamy danie. Mieszamy. Na koniec przyprawiamy wedle uznania i dodajemy usmażoną cebulkę. Podajemy.
Pieczarkowa
Pieczarki czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki.
Pieczarkowa
Zalewamy wodą, dodajemy kostkę i gotujemy.
Pieczarkowa
Cebulkę smażymy na złoto na łyżce margaryny.
Pieczarkowa
smietanę z mąką rozkłócamy, rozrabiamy i wlewamy do zupy