Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczarkowa grochówka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jedna z ulubionych zup mojego męża. Miałam ochotę na krem, ale mąż nie przepada za kremowymi zupami więc szybko zmieniłam plany i zrobiłam pieczarkową grochówkę ;)

Pieczarkowa grochówka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczarkowa grochówka

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa grochówka
Do garnka wlać wodę, wrzucić boczek, liść i ziele. Gotować W tym czasie obrać, umyć i pokroić warzywa: marchew, seler i ziemniaki. Wrzucić je do garnka, wsypać przepłukany groch i gotować tak długo, aż warzywa i groch będą miękkie. Boczek wyjąć, przestudzić, pokroić w kostkę i dodać z powrotem do zupy. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć, aż odparują. Przełożyć do zupy, doprawić do smaku.
Pieczarkowa grochówka
Do garnka wlać wodę, wrzucić boczek, liść i ziele. Gotować
Pieczarkowa grochówka
W tym czasie obrać, umyć i pokroić warzywa: marchew, seler i ziemniaki.
Pieczarkowa grochówka
Wrzucić je do garnka, wsypać przepłukany groch i gotować tak długo, aż warzywa i groch będą miękkie. Boczek wyjąć, przestudzić, pokroić w kostkę i dodać z powrotem do zupy.
Pieczarkowa grochówka
Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na maśle. Dodać pokrojone pieczarki i smażyć, aż odparują. Przełożyć do zupy, doprawić do smaku.

Tagi:

groch