monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Pieczarkowa potrawka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czasami robię z większej porcji a pozostałą część wekuję

Pieczarkowa potrawka

Składniki:

Pieczarkowa potrawka

 

  • kilogram pieczarek
  • pół kilograma mielonego mięska np z łopatki
  • jajko
  • bułka tarta
  • 2 czerwone papryki
  • koncentrat pomidorowy średni słoiczek
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa potrawka
Pieczarki obieramy i kroimy w paseczki , mięso mielone łączymy z jajkiem i bułką tartą doprawiamy i smażymy malutkie klopsiki. Pieczarki podsmażamy czekamy ,aż woda wyparuję przesmażamy ,dodajemy pokrojoną cebulkę i zalewamy szklanką bulionu dodajemy klopsiki i pokrojoną w paseczki papryczkę oraz koncentrat na koniec dobrze doprawiamy.

Tagi:

jajko tarta jajka