marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pieczarkowa z pawimi oczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pieczarkowa z pawimi oczkami

Pieczarkowa z pawimi oczkami

Składniki:

Pieczarkowa z pawimi oczkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczarkowa z pawimi oczkami
Pieczarki oczyścić, opłukać, pokroić na plasterki i obsmażyć w garnku na oleju roślinnym. Zalać wodą, dodać oczyszczone i opłukane jarzyny oraz przyprawy zapachowe. Gotować pod przykrywką ok. 45 min. Gdy się jarzyny obgotują, wyjąć je odcedzić i pokroić w kostkę i dać z powrotem do garnka z wywarem. Jajka ugotować na twardo w osobnym rondlu, zalać zimną wodą, obrać i pokroić na plasterki. Dać je do miseczki i posypać żółtka barwnikiem spożywczym lekko wilgotnym,aby wsiąkł w żółtka. Tak powstaną "pawie oczka". Zupę doprawić maggi, pieprzem i solą. Zamieszać, spróbować i rozlewać zupę do głębokich talerzy, dodając na ich dno po kilka plasterków zabarwionych jaj jako pawie oczka.

Tagi:

jajko jajka