Książka kucharska Pieczemy domowe pieczywo!

Polecamy przepisy na chleby, bułki, chałki i rogaliki własnego wypieku. Co jest potrzebne? Jak piec? Wszystkiego dowiecie się z tej książki kucharskiej!

Pieczemy domowe pieczywo!
fot. Fotolia

Polecamy przepisy na najróżniejsze chleby i bułki własnego wypieku. Co jest potrzebne? Jak piec? Wszystkiego dowiecie się z tej książki kucharskiej!

Nawet jeśli nigdy nie mieliście w rękach świeżych drożdży, a przy wygniataniu ciasta zastępuje Was robot kuchenny to z tymi przepisami upieczecie doskonałe pieczywo - chleby pszenne i żytnie, na zakwasie i z różnymi dodatkami (dynią, cukinią). Pyszne bułki i bułeczki, bagietki, ciabatty - smak i aromat tych wypieków pozostanie z Wami na długo!

Moda na domowe pieczywo

Samodzielne gotowanie i pieczenie to obecnie ostatni hit mody! Wypiek chleba czy bułeczek również stał się bardzo popularny i ceniony. Gospodynie domowe sięgają wiec,  po sprawdzone przepisy swoich babć, bądź urozmaicają je o całkiem nowe dodatki.  Domowe pieczywo jest smaczniejsze, zdrowsze i dłużej zachowuje świeżość.  Mięciutkie w środku, chrupiące z zewnątrz – pokochają je wszyscy!

Proces przyrządzania owego pieczywa nie jest skomplikowany i nie zajmuje zbyt wiele czasu. Do jego produkcji wykorzystać można mąkę pszenną, żytnią  orkiszową, domowy zakwas lub drożdże, a także przysmaki w postaci ziaren słonecznika, maku, lnu, suszonych owoców i innych pyszności.

W naszej książce kucharskiej znaleźć można zarówno sprawdzone jak i całkiem nowatorskie receptury na wypiek godny polecenia. Zapraszamy!


Więcej przepisów na pyszne wypieki znajdziecie w kategorii pieczywo >>>