misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mięso pokroić na porcje, przełożyć do naczyniu żaroodpornego, polać sosem, posypać ...

Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem

Składniki:

Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń cielęca z grzybami i keczupem
Ser utrzeć. Grzyby świeże oczyścić, pokroić, mrożone pozostawić w całości. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Cielęcinę oprószyć przyprawą, pieprzem, posolić tuż przed smażeniem. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, zrumienić, skropić niewielką ilością wody, przykryć, udusić do miękkości. Grzyby dodać do mięsa pod koniec duszenia. Czosnek wymieszać z przecierem pomidorowym. Wlać do mięsa, dusić jeszcze 5 minut. Mięso wyjąć z sosu, pokroić na porcje, przełożyć do naczyniu żaroodpornego, polać sosem, posypać żółtym serem, wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-190 st. c, zapiec. Przed podaniem posypać posiekaną natką.