gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczeń indycza z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń z mięsa indyczego z warzywami ( groszek, marchewka i kukurydza). Idealna na kanapki. Polecam.

Pieczeń indycza z warzywami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczeń indycza z warzywami

 

  • 500 g mięsa mielonego indyczego,
  • 460 g mieszanki warzyw ( marchewka, groszek, kukurydza),
  • 2 jajka,
  • łyżki kaszy manny,
  • só i pieprz do smaku,
  • 2 łyżeczki majeranku,
  • szczypta ostrej papryki.

Sposób przygotowania:

Pieczeń indycza z warzywami
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manny, mieszankę warzyw i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Blaszkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.

Wykładamy mięso, lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.

Smacznego.
Pieczeń indycza z warzywami
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, kaszę manny, mieszankę warzyw i przyprawy.
Pieczeń indycza z warzywami
Wykładamy mięso, lekko dociskamy. Posypujemy ziarnami czarnuszki.