agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

pieczen na dziko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pieczeń na dziko pieczeń na dziko

pieczen na dziko

Składniki:

pieczen na dziko

 

 

Sposób przygotowania:

pieczen na dziko
Warzywa oczyścić, pokroić w kostkę. dodać przyprawy, sok z cytryny, zalać ½ szklanki wody i zagotować. Gorącym wywarem zalać mięso i pozostawić w zakrytym naczyniu. Następnego dnia mięso osączyć, osolić, obrumienić w rondlu na dobrze rozgrzanym tłuszczu i dodać warzywa z zalewy. Piec w średnio nagrzanym piekarniku, polewać od czasu do czasu sosem. Mąkę rozrobić ze śmietaną, dodać do pieczeni gdy będzie miękka i zagotować.

Tagi:

mięso