MissAgi

MissAgi

Kucharz
[Przepisów: 9]

Pieczen pieczrkowa MissAgi

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Bardzo pyszna pieczen,podaje ja zazwyczaj z kluskami slaskimi lub ziemniakami i sosem pieczeniowym***

Pieczen pieczrkowa MissAgi

Składniki:

Pieczen pieczrkowa MissAgi

 

  • Pol kg miesa wieprzowego

 

  • Pol kg piersi z kurczaka

 

 

  • Sol

 

 

 

  • 1 cebula

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczen pieczrkowa MissAgi
Mieso miele przez maszynke,doprawiam sola,pieprzem,pieprzem ziolowym i mieszam z jajkiem.Wsadzam do lodowki i miedzyczasie dusze pieczarki ktore tez doprawiam delikatnie sola i pieprzem.Gotowe pieczarki odstawiam do wystygniecia.Po wystygnieciu pieczrek,wykladam mieso do malej brytfanki,robie wglebienie nastepnie na sam dol daje cebulke,polowe pieczarek,ukladam na dlugosc brytfanki ogorki konserwowe i wsypuje reszte pieczarek.Wszystko przyrywam pozostalym miesem.Piec 60 minut na 200 stopni.Ja podaje pieczen z sosem pieczeniowym ciemnym,ale mozna rowniez podac sosem czosnkowym.