Pieczen rzymska.

Jojo - Przepis na: Pieczen rzymska. offline

Szef Kuchni
Przepisy: 84
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczen rzymska.
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Danie obiadowe lub zimna przekaska .


trudność: łatwe
czas:

Pieczen rzymska. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg miesa mielonego / wieprzowina /
  • 2 cebulki
  • 300g pieczarek
  • 1 duza marchew
  • 1/3 selera / nie jest obowiazkowy jak ktos nie lubi /
  • 2 jajka
  • 1 duza sucha bulka
  • 2 lyzki tartej bulki
  • ok 1,5 szkl bulionu do namoczenia bulki / moze byc w proszku, rozpuszczony w wodzie /
  • tluszcz do smazenia
  • sol
  • pieprz
  • granulowany czosnek
  • 1 lyzeczka ostrej musztardy
  • folia aluminiowa i foremka keksowa do pieczenia.

Pieczen rzymska. - PRZYGOTOWANIE:

Seler i marchewke umyc , obrac i ugotowac na pol-miekko. Cebule, pieczarki pokroic w kostke. Bulke namoczyc w bulionie. Na rozgrzanym tluszczu podsmazyc pieczarki i cebulke. Marchew i selera zetrzec na tarce jarzynowej lub drobno pokroic. Nagrzac piekarnik do 180°. Mieso przelozyc do miski i dobrze wymieszac / najlepiej reka / z namoczona, odcisnieta bulka, tarta bulka i jajkami. Dodac pieczarki z cebula , starte warzywa , musztarde i po ponownym przemieszaniu doprawic do smaku sola , pieprzem i czosnkiem. Foremke wylozyc folia aluminiowa tak zeby zostal po jednej stronie kawalek na przykrycie masy. Mase miesna przelozyc do formy , wyrownac , przykryc szczelnie folia i piec ok. 40 min. Po tym czasie odkrywam pieczen i podpiekam nastepne 15 min. Gotowa pieczen kroje w plastry i podaje z sosem grzybowym , lub cebulowym jako danie obiadowe .Zimna - wspaniale smakuje z chrzanem , cwikla lub musztarda do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczen rzymska. (strona 1 z 1)  
luna

luna
offline

2010-05-11 21:11
Robie bardzo podobnie,pycha!
Skomentuj
Oceń:
0
Persik

Persik
offline

2010-05-12 21:04
fajny przepis ja do swojego dodaję w środek gotowane jaja
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka
offline

2010-05-14 09:31
Bardzo apetycznie wygląda.5
Skomentuj
Oceń:
0
Niuniaczka

Niuniaczka
offline

2010-05-14 10:31
Idealne i na kanapkę i do obiadku, robię bardzo podobną tylko w środek jeszcze kiełbachę pakuję;) wyborne;)))
Skomentuj
Oceń:
0
lalala_2010

lalala_2010
offline

2011-04-08 12:33
no chyba to będzie nasze weekendowe jedzonko, zapowiada się pycha.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym Zapiekanka z mięsem
Szaszłyki z mielonego z boczkiem Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami
Pieczeń w chlebie schowana Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym
Mięso mielone z kalarepką Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane