Pieczen rzymska.

Jojo

Szef Kuchni
Przepisy: 84
zdjęcia: 1 z 1
Pieczen rzymska.
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Danie obiadowe lub zimna przekaska .


trudność: łatwe
czas:

Pieczen rzymska. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg miesa mielonego / wieprzowina /
  • 2 cebulki
  • 300g pieczarek
  • 1 duza marchew
  • 1/3 selera / nie jest obowiazkowy jak ktos nie lubi /
  • 2 jajka
  • 1 duza sucha bulka
  • 2 lyzki tartej bulki
  • ok 1,5 szkl bulionu do namoczenia bulki / moze byc w proszku, rozpuszczony w wodzie /
  • tluszcz do smazenia
  • sol
  • pieprz
  • granulowany czosnek
  • 1 lyzeczka ostrej musztardy
  • folia aluminiowa i foremka keksowa do pieczenia.

Pieczen rzymska. - PRZYGOTOWANIE:

Seler i marchewke umyc , obrac i ugotowac na pol-miekko. Cebule, pieczarki pokroic w kostke. Bulke namoczyc w bulionie. Na rozgrzanym tluszczu podsmazyc pieczarki i cebulke. Marchew i selera zetrzec na tarce jarzynowej lub drobno pokroic. Nagrzac piekarnik do 180°. Mieso przelozyc do miski i dobrze wymieszac / najlepiej reka / z namoczona, odcisnieta bulka, tarta bulka i jajkami. Dodac pieczarki z cebula , starte warzywa , musztarde i po ponownym przemieszaniu doprawic do smaku sola , pieprzem i czosnkiem. Foremke wylozyc folia aluminiowa tak zeby zostal po jednej stronie kawalek na przykrycie masy. Mase miesna przelozyc do formy , wyrownac , przykryc szczelnie folia i piec ok. 40 min. Po tym czasie odkrywam pieczen i podpiekam nastepne 15 min. Gotowa pieczen kroje w plastry i podaje z sosem grzybowym , lub cebulowym jako danie obiadowe .Zimna - wspaniale smakuje z chrzanem , cwikla lub musztarda do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczen rzymska. (strona 1 z 1)  
luna

luna

2010-05-11 21:11
Robie bardzo podobnie,pycha!
Skomentuj
Oceń:
0
Persik

Persik

2010-05-12 21:04
fajny przepis ja do swojego dodaję w środek gotowane jaja
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2010-05-14 09:31
Bardzo apetycznie wygląda.5
Skomentuj
Oceń:
0
Niuniaczka

Niuniaczka

2010-05-14 10:31
Idealne i na kanapkę i do obiadku, robię bardzo podobną tylko w środek jeszcze kiełbachę pakuję;) wyborne;)))
Skomentuj
Oceń:
0
lalala_2010

lalala_2010

2011-04-08 12:33
no chyba to będzie nasze weekendowe jedzonko, zapowiada się pycha.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotlety mielone czosnkowe z groszkiem Mielone nadziewane pomidorkami Kotleciki mielone z kaszą
Cannelloni z mięsem i grzybami pod beszamelem Rolada z pieczarkami Kotleciki z kuskus, kapustą i czosnkiem
Mielone z pieczarkowym środkiem Gow Gee – pierożki gotowane na parze Sajgonki z mięsem i warzywami
Wieprzowe kotlety z kaszą kuskus Mięsne kuleczki z kaszą w sosie pomidorowym Pulpety wieprzowe w occie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane