Pieczen rzymska.

Jojo

Szef Kuchni
Przepisy: 84
zdjęcia: 1 z 1
Pieczen rzymska.
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 10

Danie obiadowe lub zimna przekaska .


trudność: łatwe
czas:

Pieczen rzymska. - SKŁADNIKI:

  • 1 kg miesa mielonego / wieprzowina /
  • 2 cebulki
  • 300g pieczarek
  • 1 duza marchew
  • 1/3 selera / nie jest obowiazkowy jak ktos nie lubi /
  • 2 jajka
  • 1 duza sucha bulka
  • 2 lyzki tartej bulki
  • ok 1,5 szkl bulionu do namoczenia bulki / moze byc w proszku, rozpuszczony w wodzie /
  • tluszcz do smazenia
  • sol
  • pieprz
  • granulowany czosnek
  • 1 lyzeczka ostrej musztardy
  • folia aluminiowa i foremka keksowa do pieczenia.

Pieczen rzymska. - PRZYGOTOWANIE:

Seler i marchewke umyc , obrac i ugotowac na pol-miekko. Cebule, pieczarki pokroic w kostke. Bulke namoczyc w bulionie. Na rozgrzanym tluszczu podsmazyc pieczarki i cebulke. Marchew i selera zetrzec na tarce jarzynowej lub drobno pokroic. Nagrzac piekarnik do 180°. Mieso przelozyc do miski i dobrze wymieszac / najlepiej reka / z namoczona, odcisnieta bulka, tarta bulka i jajkami. Dodac pieczarki z cebula , starte warzywa , musztarde i po ponownym przemieszaniu doprawic do smaku sola , pieprzem i czosnkiem. Foremke wylozyc folia aluminiowa tak zeby zostal po jednej stronie kawalek na przykrycie masy. Mase miesna przelozyc do formy , wyrownac , przykryc szczelnie folia i piec ok. 40 min. Po tym czasie odkrywam pieczen i podpiekam nastepne 15 min. Gotowa pieczen kroje w plastry i podaje z sosem grzybowym , lub cebulowym jako danie obiadowe .Zimna - wspaniale smakuje z chrzanem , cwikla lub musztarda do chleba.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczen rzymska. (strona 1 z 1)  
luna

luna

2010-05-11 21:11
Robie bardzo podobnie,pycha!
Skomentuj
Oceń:
0
Persik

Persik

2010-05-12 21:04
fajny przepis ja do swojego dodaję w środek gotowane jaja
Skomentuj
Oceń:
0
msewka

msewka

2010-05-14 09:31
Bardzo apetycznie wygląda.5
Skomentuj
Oceń:
0
Niuniaczka

Niuniaczka

2010-05-14 10:31
Idealne i na kanapkę i do obiadku, robię bardzo podobną tylko w środek jeszcze kiełbachę pakuję;) wyborne;)))
Skomentuj
Oceń:
0
lalala_2010

lalala_2010

2011-04-08 12:33
no chyba to będzie nasze weekendowe jedzonko, zapowiada się pycha.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Pulpety z mięsa wieprzowego w ryżu Kotlety z kaszą manną w sosie słodko-ostrym Gołąbki z mięsem i pieczarkami
Wieprzowo-wołowe klopsy w sosie grzybowym Mielone pulpeciki w sosie Zielony mielony
Mięso mielone z dodatkami Mięsne kuleczki w sosie grzybowym Paszteciki z ciasta francuskiego
Gołąbki w kapuście Gołąbek w sosie pomidorowym Pulpety w sosie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane