carmen1051

carmen1051

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 115]

Pieczeń rzymska 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczna pieczeń. Polecam

Pieczeń rzymska 4

Składniki:

Pieczeń rzymska 4

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska 4
Cebule obieramy, kroimy w drobna kostke i podsmażamy na patelni aż się zeszkli. Ziemniaki gotujemy do miękkości i rozgniatamy. Mięso lekko przesmażamy na gorącym oleju. Wszystkie składniki razem łączymy, dodajemy jajko, musztardę oraz przyprawy. Wyrabiamy jednolita masę i formujemy duży, podłużny prostokąt. Boczek kroimy w plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na nim układamy uformowany prostokąt i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 200c. Sos, który sie wytworzy możemy doprawić śmietaną i podawać z mięsem.