Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pieczeń rzymska w cieście

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

przystawka do popołudniowego spotkania.

Pieczeń rzymska w cieście

Składniki:

Pieczeń rzymska w cieście

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska w cieście
Mięso włożyć do miski, dodać przyprawy, jajka i dokładnie wymieszać. Na aluminiowej formie uformować z mięsa prostokąt. Pory ( biała część) umyć, wrzucić na osolony wrzątek na 8 min. Wyjąć i osuszyć. Owinąć plasterkami boczku, ułożyć na mięsie, zacisnąć brzegi i owinąć folią i piec w 180 C i ostudzić. Wyjąć z foli, ułożyć na płacie rozmrożonego ciasta, zacisnąć brzegi, wstawić do piekarnika, upiec na rumiano.