mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Pieczeń rzymska z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna pieczeń , idealna na kanapki lub na ciepło .

Pieczeń rzymska z jajkiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń rzymska z jajkiem

 

  • 600 g mięsa od szynki
  • 3 jaja gotowane na twardo
  • 10 dag szynki drobiowej
  • przyprawa do steku Prymat
  • 1 jajko
  • sól
  • 3 -4 łyżki bułki tartej

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z jajkiem
Mięso od szynki myjemy i mielimy , wsypujemy całe opakowanie przyprawy do steków solimy wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą . Dobrze wyrabiamy . Przekładamy 1/2 masy mięsnej do formy keksowej na środek kładziemy jajka a po bokach pokrojoną szynkę w kostkę i przykrywamy drugą połową mięsa. Zapiekamy w piekarniku 40-50 minut w temp .180 C . Taka pieczeń jest przepyszna do kanapek jak i na ciepło po upieczeniu .
Pieczeń rzymska z jajkiem
Jajka układamy na środek i posypujemy kostką z szynki
Pieczeń rzymska z jajkiem
Masa mięsna dobrze doprawiona przyprawą do steków
Pieczeń rzymska z jajkiem
Pieczeń pyszna i bardzo szybko się ją robi