Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pieczeń schabowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

taka pieczeń z mięsa wieprzowego na szybko

Pieczeń schabowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń schabowa

  • 8 kawałków schabu doprawionego solą papryką i pieprzem
  • 1 średnia cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • smalec do smażenia
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń schabowa

Mięso doprawiamy i odstawiamy na 2 godziny by przeszło przyprawami. Rozgrzewamy patelnię i smażymy mięso z obu stron na ciemno złoty kolor. dodajemy czosnek, cebulę i chwilę dusimy. Oczywiście podlewamy wodą. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.