Pieczeń schabowa

Schab « poprzedni | następny »
Papaja offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 382
zdjęcia: 1 z 5
Pieczeń schabowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

taka pieczeń z mięsa wieprzowego na szybko


trudność: łatwe
czas:

Pieczeń schabowa - SKŁADNIKI:

  • 8 kawałków schabu doprawionego solą papryką i pieprzem
  • 1 średnia cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • smalec do smażenia
  • przyprawa do mięsa wieprzowego
  • sól
  • pieprz

Pieczeń schabowa - PRZYGOTOWANIE:

Mięso doprawiamy i odstawiamy na 2 godziny by przeszło przyprawami. Rozgrzewamy patelnię i smażymy mięso z obu stron na ciemno złoty kolor. dodajemy czosnek, cebulę i chwilę dusimy. Oczywiście podlewamy wodą. Gotujemy aż mięso będzie miękkie.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń schabowa (strona 1 z 1)  
mali.na

mali.na
offline

2011-08-01 09:32
zastanawiam się tylko, czy smalec jest tu niezbędny do smażenia, wolałabym na oleju, bo za smalcem nie przepadam, czy to bardzo wpłynie na smak?
Skomentuj
Oceń:
0
iwa643

iwa643
offline

2011-08-01 09:34
ja też zamienie smalec na olej a smak pewnie będzie lepszy :) jak dla mnie
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-08-01 09:44
A nie ma gotowego dania ? :(((
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Schab
Schab nadziewany morelą Schab na kanapki z szynkowara Schab z kością duszony w marchewce
Suszony schab na włoską nutę Schab z wędzonym kurczakiem Schab marynowany suszony
Zrazy ze schabu tradycyjne Schab duszony w sosie Roladki schabowe nadziewane
Schab pieczony do kanapek Schab pod jarmużową pierzynką Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane