Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Pieczeń stroganowska

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso pokroić na małe kawałki, posolić, porządnie posypać pieprzem. Odstawić w

Pieczeń stroganowska

Składniki:

Pieczeń stroganowska

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń stroganowska
Mięso pokroić na małe kawałki, posolić, porządnie posypać pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie obsmażyć na połowie porcji masła. Resztę tłuszczu zasmażyć z mąką i rozprowadzić bulionem, dodać gorczycę i pieprz, wymieszać i zagotować, dodając pod koniec śmietanę. Do tak przygotowanego sosu włożyć mięso i dusić około 5 minut. Podawać natychmiast.