Strona główna Pieczeń w ciemnym sosie

Pieczeń w ciemnym sosie

Szynka « poprzedni | następny »
superbaba4 - Przepis na: Pieczeń w ciemnym sosie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczeń w ciemnym sosie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wieprzowina w ciemnym sosie - polecam.


trudność: łatwe
czas:

Pieczeń w ciemnym sosie - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg szynka wieprzowa,
  • pieprz czarny mielony ,
  • Sól,
  • mąka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • sos sojowy Tao Tao

Pieczeń w ciemnym sosie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso doprawiamy przyprawami do smaku : solą, pieprzem i Kucharkiem. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce, aby przeszły smakiem i aromatem przypraw. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w 180 C aż mięso będzie miękkie.Po upieczeniu kroimy na mięso na porcje i wkładamy do garnka i zalewamy wywarem powstałym podczas pieczenia. Doprawiamy, dodajemy odrobinę sosu sojowego i zaklepujemy mąką. Świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń w ciemnym sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Pieczona szynka z czarną porzeczką Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem Sos do makaronu na bazie cukinii
Bliny królewskie z mięsem i natką Zdrowy domowy burger z dodatkami Krokiety naleśnikowe z mięsem
Rolady wieprzowe Eli z bobem Wieprzowina po chińsku z sezamem Wieprzowina po hindusku
Wieprzowina w sosie herbacianym Szynka duszona w ziołach Pieczona szynka

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane