Strona główna Pieczeń w ciemnym sosie

Pieczeń w ciemnym sosie

Szynka « poprzedni | następny »
superbaba4 - Przepis na: Pieczeń w ciemnym sosie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczeń w ciemnym sosie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wieprzowina w ciemnym sosie - polecam.


trudność: łatwe
czas:

Pieczeń w ciemnym sosie - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg szynka wieprzowa,
  • pieprz czarny mielony ,
  • Sól,
  • mąka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • sos sojowy Tao Tao

Pieczeń w ciemnym sosie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso doprawiamy przyprawami do smaku : solą, pieprzem i Kucharkiem. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce, aby przeszły smakiem i aromatem przypraw. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w 180 C aż mięso będzie miękkie.Po upieczeniu kroimy na mięso na porcje i wkładamy do garnka i zalewamy wywarem powstałym podczas pieczenia. Doprawiamy, dodajemy odrobinę sosu sojowego i zaklepujemy mąką. Świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń w ciemnym sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka nadziewana kiełbaską Pulpeciki mięsno- ryżowe Szynka domowa z czerwoną czubricą
Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Szynka pieczona w marynacie Pieczona szynka
Pieczona szynka z czarną porzeczką Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem Sos do makaronu na bazie cukinii
Bliny królewskie z mięsem i natką Zdrowy domowy burger z dodatkami Krokiety naleśnikowe z mięsem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane