Strona główna Pieczeń w ciemnym sosie

Pieczeń w ciemnym sosie

Szynka « poprzedni | następny »
superbaba4 - Przepis na: Pieczeń w ciemnym sosie offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 267
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pieczeń w ciemnym sosie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Wieprzowina w ciemnym sosie - polecam.


trudność: łatwe
czas:

Pieczeń w ciemnym sosie - SKŁADNIKI:

  • 0,5 kg szynka wieprzowa,
  • pieprz czarny mielony ,
  • Sól,
  • mąka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • sos sojowy Tao Tao

Pieczeń w ciemnym sosie - PRZYGOTOWANIE:

Mięso doprawiamy przyprawami do smaku : solą, pieprzem i Kucharkiem. Odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce, aby przeszły smakiem i aromatem przypraw. Następnie wkładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w 180 C aż mięso będzie miękkie.Po upieczeniu kroimy na mięso na porcje i wkładamy do garnka i zalewamy wywarem powstałym podczas pieczenia. Doprawiamy, dodajemy odrobinę sosu sojowego i zaklepujemy mąką. Świetnie smakuje z ziemniaczkami i surówką.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pieczeń w ciemnym sosie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szynka
Szynka peklowana z szynkowara Wieprzowina z jesiennymi warzywami w adżice Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą
Pieczona szynka Rolada wieprzowa XXL Szynka w miodowej glazurze
Szynka długo marynowana Szynka nadziewana kiełbaską Pulpeciki mięsno- ryżowe
Szynka domowa z czerwoną czubricą Leczo z pulpetami  i suszonymi jabłkami Szynka pieczona w marynacie

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane