lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Pieczeń w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczna wołowina pieczeniowa w śmietanie...

Pieczeń w śmietanie

Składniki:

Pieczeń w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń w śmietanie
Wołowinę bardzo dokładnie oczyszczamy, a następnie smarujemy dokładnie z każdej strony pieprzem oraz solą. Jedną cytrynę bardzo dokładnie myjemy, a później wyciskamy z niej sok. Oczyszczone mięso wkładamy do naczynia , a następnie pokrapiamy sokiem wyciśniętym z jednej cytryny. (mięso najlepiej odłożyć na jedną godzinę do lodówki). Mięso wołowe pieczeniowe podlewamy niewielką ilością wody, a w następnej kolejności smażymy na maśle, a później jeszcze dusimy pod przykryciem do miękkości. Pieczeń polewamy zrobionym sosem.
SOS:
Śmietanę bardzo dokładnie łączymy z mąką, a następnie zagotować. Sos doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dodajemy bazylię.