Amberr8

Amberr8

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Pieczeń wieprzowa z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

pyszna zapiekana wieprzowinka

Pieczeń wieprzowa z kapustą

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z kapustą

 

  • 2 łyżki oleju
  • 70 dag mielonej wieprzowiny
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 280 ml pomidorowej zupy kremu z puszki
  • 1 główka kapusty pokrojona w paski
  • 280 ml wody
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z kapustą
Nagrzać piekarnik do 180 st.C. Na patelni rozgrzac olej i smażyć mielone mięso z cebulą. W misce rozcieńczyć wodą zupę krem z pomidorów. W żaroodpornym naczyniu układać na przemian raz wieprowiny warstwę, raz pokrojoną kapustę.Polać sosem pomidorowym i piec w piekarniku przez godzinę.