motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym

Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym
Wszystkie mięsa dokładnie myjemy. Do garnka dajemy skrzydło, filet, włoszczyznę prócz kapusty, liście laurowe i ziela oraz przyprawy. Wszystko zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Ugotowane mięso chłodzimy, ugotowany wywar zostawiamy. Wszystkie mięsa mielimy. Obrane cebulki i pieczarki kroimy i smażymy. Dodajemy do zmielonego mięsa razem z jajkiem i przyprawami, dolewamy wywaru, aby nie było suche. Wyrabiamy masę mięsną. Dajemy do blaszki i pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 180 stopni ok. 1 godziny.
Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym
Etap 1 Karczek miellimy natomiast ugotowane mięso chłodzimy
Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym
Etap 2 Pokrojone cebulki i pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju
Pieczeń wieprzowa z mięsem gotowanym
Etap 3 Wszystkie mięsa mielimy, dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy.