krzyssiu_o1995

krzyssiu_o1995

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 348]

Pieczeń wieprzowa z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

bardzo dobre polecam wszystkim

Pieczeń wieprzowa z ziołami

Składniki:

Pieczeń wieprzowa z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa z ziołami
Wieprzowinę dokładnie umyć i osuszyć. Stopić 6 dkg masła, dodać połowę przygotowanych ziół i ząbek czosnku pokrojony w plasterki, zrumienić wieprzowinę. Na pozostałym maśle zeszklić cebulę i czosnek, przełożyć do wieprzowiny, wsypać resztę ziół, utłuczone w moździerzu ziele angielskie, sól i pieprz. Wlać taką ilość letniej wody, aby przykryła mięso. Dusić, aż mięso będzie miękkie. Podawać z surówką z selera lub białej kapusty.