gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń z mięsa mielonego wieprzowego i wołowego z dodatkiem chrzanu i gorczycy. Idealna do pieczywa.

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą

 

  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
  • 2 jajka,
  • 3 łyżki bułki tartej,
  • 3 czubate łyżeczki chrzanu,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka gorczycy,
  • 1 łyżeczka majeranku,
  • olej do posmarowania blaszki,
  • otręby do posypania,
  • czarnuszka.

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.

Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.

Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Foremkę ( 11,5x21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.

Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.

Posypujemy ziarnami czarnuszki.

Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.

Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.

Smacznego ;)
Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.
Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.