anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pieczeń wołowa duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Młoda świeża wołowina jest bardzo dobrą. Trzeba naprawdę niewiele aby odkryć jej wyśmienity i delikatny smak.

Pieczeń wołowa duszona

Składniki:

Pieczeń wołowa duszona

 

  • 1 kg mięsa wołowego
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • Cebula
  • Wegeta
  • Listek laurowy2 szt
  • Ziele angielskie 3 szt

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa duszona
Mięso umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Wołowinę oprószyć wegeta dodać przyprawy i włożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać obrana i pokrojoną w pióra cebulę. Do naczynia wlać gorący bulion i włożyć do piekarnika. Dusić w piekarniku około 70 minut w zależności od mięsa. Co jakiś czas pomieszać w razie konieczności podlać wodą. Doprawić do smaku.

Tagi:

mięso