bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Pieczeń wołowa po sudecku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

Pieczeń wołowa po sudecku

Składniki:

Pieczeń wołowa po sudecku

 

  • orzechów włoskich bez łupin, 100 ml śmietany, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz i majeranek

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa po sudecku
Mięso umyć, wyżyłować, zbić tłuczkiem, natrzeć przyprawami, posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu, skropić woda i dusić na małym ogniu. Orzechy sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, zetrzeć. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać ukośnie na porcje, a do sosu dodać śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką, zagotować; sos przetrzeć, połączyć z orzechami, doprawić do smaku, polać nim mięso, posypać startym serem i zapiec.