Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pieczeń wołowa w ziołowej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

W taki sam sposób można przygotować mięso cielęce lub baranie.

Pieczeń wołowa w ziołowej marynacie

Składniki:

Pieczeń wołowa w ziołowej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa w ziołowej marynacie
Mięso umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, naszpikować 3 pokrojonymi ząbkami czosnku i natrzeć sokiem z cytryny. Do miseczki wlać oliwę, dodać przeciśnięty przez praskę pozostały czosnek, roztarty rozmaryn, zmielone ziarna jałowca i angielskie ziele, pieprz i sól, utrzeć. Przygotowaną marynatą dokładnie natrzeć mięso, przykryć i odłożyć do lodówki na 12 godzin. Następnie mięso zawinąć w folię aluminiową, ułożyć w brytfannie i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 80-90 minut. Podawać na gorąco z sosem ziemniakami i surówką.

Tagi:

mięso beza bezy