gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Pieczeń z czerwoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pyszny i szybki. Tak mogę nazwać ten obiad. Smakował całej rodzinie. Mąż aż o dokładkę poprosił. Smacznego!

Pieczeń z czerwoną kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń z czerwoną kapustą

 

  • 30 dag mięsa z szynki wieprzowej
  • łyżeczka papryki czerwonej słodkiej
  • łyżeczka przyprawy Kucharek
  • łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego
  • pół główki kapusty czerwonej średniej
  • 2 łyżki octu
  • pół łyżeczki cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 10 dag margaryny
  • mała cebula
  • odrobina tłuszczu do smażenia
  • kucharek do smaku
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pieczeń z czerwoną kapustą
Mięso kroimy na równe kawałki, posypujemy papryką kucharkiem oraz przyprawą do mięsa i smażymy na małym ogniu z obu stron około pół godziny, co jakiś czas podlewamy wodą, aby się nie przypaliło. Smażymy pod przykryciem. Do garnka wlewamy około litr wody, dodajemy ocet, cukier oraz sól , zagotować. Kapustę pokroić wrzucić na gotującą wodę i ugotować na pół miękko. Następnie odcedzić. W rondlu rozpuścić margarynę dodać pokrojoną w kostkę cebulę, lekko zrumienić. Do tłuszczu dać kapustę przyprawić i podsmażyć do miękkości. Wyłożyć na talerz. Smacznego.
Pieczeń z czerwoną kapustą
Najpierw nalezy pokroić mięso w równe kawałki. Przyprawić
Pieczeń z czerwoną kapustą
Następnie przełożyć na patelnię i smażyć.
Pieczeń z czerwoną kapustą
Kapustę pokroić wrzucić na gotującą wodę i ugotować na pół miękko. Następnie odcedzić