gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przygotowaną pieczeń ciepłą podaję jako dodatek do obiadu lub zimną pokrojoną w plastry na kanapki.

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs

ETAP 1:

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs
Na mielone mielimy karkówkę w maszynce do mielenia.

Skrzydła z indyka pieczemy w piekarniku według przepisu na opakowaniu.

Po upieczeniu mięso studzimy.

Karkówkę mielimy w maszynce do mięs na mielone.

ETAP 2:

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs
Mięso z indyka mielimy również w maszynce.

Przestudzone mięso z indyka obieramy z kości i mielimy w maszynce.

ETAP 3:

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs
Zmielone mięso przyprawiamy i wbijamy jajko.

Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawy do smaku i wbijamy jajko.

Wszystko razem dokładnie mieszamy - wyrabiamy.

ETAP 4:

Pieczeń z dwóch rodzajów mięs
Mięso w foremce wkładamy w rękaw do pieczenia.

Przyprawione mięso przekładamy do formy keksówki lub do foremki aluminiowej, równamy.

Wkładamy w rękaw do pieczenia i pieczemy w piekarniku ok. godziny w 180 stopniach.


Tagi:

pieczeń danie