Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Kolorowa pieczeń na obiad lub na kanapki. Z szynki z dzika z boczkiem i warzywami. Pyszna i sycąca.

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki

Składniki:

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki

ETAP 1:

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki
oczyszczone mięso i boczek zmielić w maszynce

Szynkę z dzika umyć, osuszyć i zmielić w maszynce razem z boczkiem. Wrzucić do miski.

ETAP 2:

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki
pokruszony chleb domowy zalać gorącym mlekiem

Chleb pokruszyć i namoczyć w gorącym mleku.

ETAP 3:

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki
warzywa przesmażyć na patelni i wystudzić. dodać do mięsa

Por umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę oczyścić z nasion, pokroić. Pieczarki umyć i pokroić w plasterki. Warzywa lekko przesmażyć na oleju, przestudzić.

ETAP 4:

Pieczeń z dzika z warzywami na kanapki
do mięsa i warzyw dodać mleko, jajka i przyprawy, wymieszać

Do mięsa dodać bułkę namoczoną w mleku, przestudzone warzywa, wbić jajka. Masę wyrobić dokładnie. Doprawić ziołami, papryką, solą i pieprzem. Wymieszać. Masę nałożyć do keksówki wyścielonej papierem, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około godziny.
Można podać na obiad z ziemniaczkami lub po wystudzeniu, na kanapkach